Thursday, March 12, 2009

program kursus p'bangunan minda, kg. segar, gua musang, 7 - 9 MAC '09

alhamdulillah... syukur dipanjatkan kehadrat ALLAH kerana dgn limpah kurnianya sekali lg dapat kami melaksanakan tugas dakwah org asli di kg. segar dgn lancar... kami bertolak dari UIA pd jam 11mlm pd hari jumaat.... dan sampai ke destinasi pd awal pg...

program ini bertujuan mengajar org2 asli yg baru memeluk islam tentang asas2 agama.... seperti mngucap dua kalimah syahadah, solat, dan tauhid.... seperti biasa, kami akan mengadakan modul untuk mereka...








































ini adalah beberapa gambar sepanjang prog...

Ya ALLAH....semoga perjuangan kami diredhai... bantulah kami dlm dakwah dijalanMU...

kepada teman2, teruskanlah perjuangan... "Bila diri berjuang kerana ALLAH, dugaan itu tempat bersinggah, keperitan ditelan sebagai juadah... kejayaan dianggap mimpi indah...." semoga ALLAH memberi kita semua kekuatan untuk terus berkorban dijalanNYA...



" ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة "

6 comments:

kapten said...

mcm best jer pergi sana....sekali pun xpernah pergi kg org asli..huhu .. semoga usaha kalian berjaya..ameen..

my_sarah said...

alhamdulillah....mmg best...dapat sumbangkan sesuatu untuk mereka yg dahagakan ilmu2 islam...

Anonymous said...

memang betul,sekurang2 nya kita ade sesuatu sumbangan kepada masyarakat yg memerlukan ...

harap2 lepas abis belajar,k sarah dapat teruskan perjuangan..kerana perjuangan belum selesai...
-azhar

mencari ALLAH yang hilang said...

salamullah alaik..
macam kenal jer yg pakai baju biru yg tengah pegang mangkok putih tu..hmm..

slalu k k tmpt orang asli?

al-azhar@Akinori Aihara said...

cik sarah,kalo blog anti ni ada shout box lagi meriah..huhuuu

FaDhLi aTaRi said...

bestnya program macam ni~! saya rindu~.


Copyright © 2009-2009 by Sebuah Perjalanan Satu Persinggahan Powered by Blogger